Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή στο 9ο Διεθνές Συνέδριο ShipIT 2023

shipit galanos

Επιτυχής Συμμετοχή της Δράσης “Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ)” στο Διεθνές Συνέδριο ShipIT Conference 2023 Πειραιάς, 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Το 9ο Διεθνές Συνέδριο ShipIT Conference 2023, που πραγματοποιήθηκε στο PLOES Floating Venue for Corporate & Social Events στο Παλαιό Φάληρο στις 21 Σεπτεμβρίου 2023, αποτέλεσε ένα σημαντικό γεγονός για τη ναυτιλία και τις λιμενικές δραστηριότητες.

Η δράση “Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ),” που υλοποιείται από τον Δήμο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, συμμετείχε επιτυχώς στο συνέδριο, παρουσιάζοντας τα ψηφιακά εργαλεία για την εξέλιξη του κλάδου.

Το ShipIT conference 2023 επικεντρώθηκε στην ψηφιοποίηση των ναυτιλιακών και λιμενικών δραστηριοτήτων.

Πιο Συγκεκριμένα:

  1. Στην καλύτερη αποδοτικότητα με χρήση τεχνολογιών ασφαλείας (IIoT, AI, ML)
  2. Στην ασφάλεια των ψηφιακών συστημάτων
  3. Στη γρηγορότερη μετάβαση στις «πράσινες» μεταφορές
shipit team

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Γιώργος Γαλανός, Επιστημονικά Υπεύθυνος της Δράσης “ΚΓΚ-ΓΟ,” παρουσίασε την ομιλία του “Knowledge Communities: Universities in the real economy,” εστιάζοντας στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και της επιχειρηματικής κοινότητας για την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών που προάγουν τη γαλάζια οικονομία.

Το συνέδριο αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για ανώτερα στελέχη Τεχνολογίας (ΟΤ), Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ICT), Περιβαλλοντικής Απόδοσης και ακαδημαϊκούς να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις για το μέλλον της βιομηχανίας. Συζητήθηκε επίσης η σημασία της ψηφιακής στρατηγικής για τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις λιμενικές δραστηριότητες.

Η δράση “ΚΓΚ-ΓΟ” επεδίωξε να προσελκύσει διεθνείς επισκέπτες του χώρου της ναυτιλίας, να παρουσιάσει την δωρεάν προσφορά παραγόμενων – καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων  και να αναδείξει την επιχειρηματικότητα στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας σε διεθνές επίπεδο.

KICS Team25 Σεπτεμβρίου 20230 comments