8ο Newsletter

iot picture

«Σύγχρονες Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Τομέας IoT και Ναυτιλία: Μια Ημερίδα για την Εξέλιξη της Καινοτομίας και της Γνώσης»

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία Workshop με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Τομέας IoT και Ναυτιλία: Μια Ημερίδα για την Εξέλιξη της Καινοτομίας και της Γνώσης».

Σκοπός του Workshop ήταν η ενημέρωση του κοινού για την εξέλιξη του κλάδου των τεχνολογιών IoT και της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και η διάδοση του ψηφιακού προϊόντος του έργου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας «Προβλεπτική συντήρηση για την αποφυγή βλαβών εξοπλισμού πλοίων». Το ψηφιακό αυτό εργαλείο έχει σκοπό την ανάλυση των ροών δεδομένων (που συλλέγονται από αισθητήρες), στοχεύοντας στην πρόβλεψη, έγκαιρη και ακριβή διάγνωση πιθανών σφαλμάτων στον μηχανολογικό εξοπλισμό (με έμφαση στους κινητήρες) των πλοίων.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

conference

2ο Ετήσιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά με θέμα «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Γαλάζια Οικονομία»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε 2ο ετήσιο συνέδριο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά με θέμα «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ: Γαλάζια Οικονομία», στις 27 Νοεμβρίου 2023, που διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά, το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά (https://startup-piraeus.gr/) και η Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για την Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά (https://kics.gr/).

Πάνω από 300 συμμετέχοντες είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα για τη στήριξη της γαλάζιας οικονομίας από τις παραπάνω συγχρηματοδοτούμενες δράσεις της ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά (https://efd.piraeus.gov.gr/). Παράλληλα, επιδιώχθηκε η δικτύωση και η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των φορέων της τετραπλούς έλικας στο πεδίο της γαλάζιας καινοτομίας.

efti conf1

2η ετήσια ημερίδα παρουσίασης του ψηφιακού εργαλείου eFTI από το Εργαστήριο
Καινοτόμου και Βιώσιμης Διαχείρισης Εφοδιαστικών Αλυσίδων

Στο πλαίσιο του έργου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε, στις 04 Δεκεμβρίου 2023, η 2η ετήσια ημερίδα με θέμα το ψηφιακό εργαλείο eFTI (Ηλεκτρονικές πληροφορίες εμπορευματικών μεταφορών) από το Εργαστήριο ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ.

Πάνω από 100 συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για θέματα γύρω από την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του ψηφιακού εργαλείου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας, eFTI από το Εργαστήριο «Καινοτομίας και Βιώσιμης Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας», το οποίο συνέλαβε αποτελεσματικά στην έρευνα και ανάπτυξη αυτού.

Μarketplace του προγράμματος της Κοινότητας Γνώσης & Καινοτομίας του Δήμου Πειραιά

Είστε επιχείρηση του Πειραιά; Επιλέξτε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει για να μάθετε περισσότερα.

Η πλατφόρμα καινοτομίας (marketplace) αποτελεί βασικό πυρήνα του προγράμματος της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας. Παρέχει εξατομικευμένη πρόσβαση στις εφαρμογές της Κοινότητας, πληροφορίες για τη λειτουργία τους καθώς και Τεχνικές Πληροφορίες που αφορούν το κάθε έργο.

Στην ενότητα του ηλεκτρονικού αποθετηρίου, μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάστε όλο το εκπαιδευτικό και ερευνητικό υλικό της Γαλάζιας Οικονομίας.

Πραγματοποιώντας την εγγραφή, θα σας δοθεί η δυνατότητα να προσθέσετε δικό σας εκπαιδευτικό και ερευνητικό υλικό προκειμένου να αξιολογηθεί από την ομάδα του KICS και να προστεθεί στο ηλεκτρονικό αποθετήριο.

Ε-ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Απόκτησε Γνώση σε:

Μελέτες τις αγοράς                                                                           

  • Κατασκευή Ναυτιλιακού Εξοπλισμού
  • Στρατηγική για τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Δήμου Πειραιά
  • The Blue Economy Report 2021
  • The Blue Economy Report 2022
  • Μελέτη για την Ανάπτυξη Ευφυούς Μοντέλου Ψηφιακής Διοίκησης Παραγωγής και Διάθεσης Προϊόντων

 

Έρευνες

  • EFTI-Ηλεκτρονικές Πληροφορίες  Εμπορευματικών Μεταφορών
  • Aνάπτυξη Συστήματος Ασύρματης Ανίχνευσης & Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων Διατήρησης της Καταναλωτικής Ασφάλειας Ευπαθών Προϊόντων
  • Ανταλλαγή Ηλεκτρονικών Επιχειρηματικών Εγγραφών
  • Μεθοδολογία Υλοποίησης Έργων Πληροφορικής
  • City Guide App
  • On Demand Πλατφόρμα Massive Open Online Courses
  • Βασικές Αρχές Διαχείρισης επιχειρηματικών Κινδύνων•    Εφαρμογή Ασφάλειας
  • Καλές Πρακτικές σε Περιοχές με Κοινή Φυσιογνωμία με την ΠΕ Πειραιά
  • Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας Covid-19 στην Επιχειρηματική Συνεχεία και Ανθεκτικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
  • Τα “Trends” του Λιανικού Εμπορίου
KICS Team11 Δεκεμβρίου 20230 comments