Δελτίο Τύπου – Workshop Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας Δήμου Πειραιά

ws1

«Σύγχρονες Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Τομέας IoT και Ναυτιλία: Μια Ημερίδα για την Εξέλιξη της Καινοτομίας και της Γνώσης»

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα  Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία Workshop με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις και Ευκαιρίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, Τομέας IoT και Ναυτιλία: Μια Ημερίδα για την Εξέλιξη της Καινοτομίας και της Γνώσης». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της αγοράς, μέλη ΔΕΠ και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Σκοπός του Workshop ήταν η ενημέρωση του κοινού για την εξέλιξη του κλάδου των τεχνολογιών IoT και της Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και η διάδοση του ψηφιακού προϊόντος του έργου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας «Προβλεπτική συντήρηση για την αποφυγή βλαβών εξοπλισμού πλοίων». Το ψηφιακό αυτό εργαλείο έχει σκοπό την ανάλυση των ροών δεδομένων (που συλλέγονται από αισθητήρες), στοχεύοντας στην πρόβλεψη, έγκαιρη και ακριβή διάγνωση πιθανών σφαλμάτων στον μηχανολογικό εξοπλισμό (με έμφαση στους κινητήρες) των πλοίων.

ws3
Χαιρετισμός από τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, κ. Άγγελο Κότιο

Μετά την προσέλευση των συμμετεχόντων και τις εγγραφές ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, κ. Άγγελο Κότιο, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και δια Βίου Εκπαίδευσης και Οικονομικών, κ. Δημοσθένη Κυριαζή και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, κ. Γεώργιο Γαλανό.

Ακολούθησαν τρεις παρουσιάσεις:

  1. Παρουσίαση με θέμα: «Αξιοποιώντας την Επανάσταση του ΙοΤ για την Εξέλιξη της Industry 4.0: Συνδεδεμένοι Κόσμοι, Ατελείωτες Δυνατότητες» από τον κ. Ι. Σολδάτο, Επίτιμος Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, Ειδικός στις τεχνολογίες IoT και Τεχνητή Νοημοσύνη – Σύμβουλος Πληροφορικής και Επιχειρήσεων,
Παρουσίαση από τον κ. Ι. Σολδάτο, Επίτιμο Ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης

2. Παρουσίαση με θέμα: «Διασφαλίζοντας την Ασφάλεια και Αποδοτικότητα των Κύριων Μηχανών Πλοίων με την Προβλεπτική Συντήρηση: Ένα Βήμα προς το Μέλλον της Ναυτιλίας (Διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου “Υποστήριξη για την δημιουργία και ανάπτυξη Κοινότητας γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ) στον Πειραιά), από τον κ. Μακρίδη Γεώργιος Υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς,

3. Παρουσίαση με θέμα: «Pythia – AI-driven Performance Routing : Το Μέλλον της Δρομολόγησης με Τεχνητή Νοημοσύνη για Υψηλή Απόδοση», από τον Δρ. Στάθη Πλίτσο Δντή Καινοτομίας της DeepSea Technologies.

Τέλος υποβλήθηκαν ερωτήσεις στους κ. Ι. Σολδάτο και Σ. Πλίτσο και πραγματοποιήθηκε συζήτηση με συντονιστή τον κ. Γ. Μακρίδη

KICS Team18 Οκτωβρίου 20230 comments