Δελτίο Τύπου – Συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.)

Στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διεξήχθη από τις 09 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2023, στον εκθεσιακό χώρο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), , ο Δήμος Πειραιά συμμετείχε με τη δράση: ¨Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ) στον Πειραιά¨.

deth1

Η έκθεση είχε μεγάλη συμμετοχή από επιχειρήσεις, ξένους επενδυτές, μέλη άλλων επιμελητηρίων, εκθέτες, διάφορους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΒΕΠ, κύριου Βασίλη Κορκίδη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας. Επιπλέον, πολλοί επισκέπτες από διάφορες χώρες, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, τίμησαν το περίπτερο με την παρουσία τους.

O Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά είχε τη δυνατότητα, μέσω της έκθεσης αυτής, να παρουσιάσει τα καινοτόμα και τα ψηφιακά εργαλεία του έργου «Υποστήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια  Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ) στον Πειραιά».

Παράλληλα με τις άλλες πρωτοβουλίες, ο Δήμος Πειραιά προέβαλε τη σημαντική βοήθεια που παρέχεται στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, τόσο άμεσα και όσο έμμεσα, μέσω επιχειρηματικών συμβουλών και δωρεάν διάθεσης καινοτόμων προϊόντων.

episkeptes deth

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας – χρησιμοποιώντας τους πόρους που διατίθενται από τη δράση της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας – ήταν να προσελκύσει διεθνείς επισκέπτες , και να αναδείξει την τοπική οικονομία του Πειραιά και την επιχειρηματικότητα της γαλάζια οικονομίας σε διεθνές επίπεδο.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

KICS Team19 Σεπτεμβρίου 20230 comments