Δελτίο Τύπου – Εκδήλωση Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας Δήμου Πειραιά

«Καινοτομία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα»

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στην Αίθουσα  Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία του Πανεπιστημίου Πειραιά, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την ερευνητική ημερίδα με θέμα «Καινοτομία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα».

efti2

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της αγοράς, μέλη ΔΕΠ, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ. στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία Καθηγητής κ. Γρηγόριος Χονδροκούκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, κήρυξε την έναρξη της ημερίδας και ενημέρωσε για τη ροή του προγράμματος.

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κ. Δημήτριος Καρύδης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ανέφερε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πολύ στενή σχέση και συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αλλά και με όλους του παραγωγικούς φορείς της πόλης στους σημαντικούς τομείς της γαλάζιας οικονομίας, δεδομένου ότι ο Πειραιάς έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου μας Ιωάννη Μώραλη, ο Δήμος Πειραιά, εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα θέματα της Γαλάζιας Ανάπτυξης και συνεχίσει να αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις με αιχμή την καινοτομία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό για την στήριξη και τον εκσυγχρονισμό των  υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων. Η συγκεκριμένη δράση για την ψηφιακή μετάβαση της εφοδιαστικής αλυσίδας προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες και προστιθέμενη αξία στις λειτουργία των μεταφορών με βιώσιμους όρους».

Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακούστηκαν χαιρετισμοί από τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Δημοσθένη Κυριαζή, την Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κα. Στυλιανή Σοφιανοπούλου και τον Πρόεδρο του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας κ. Βασίλειο Δεδούση.

efti1

Στη συνέχεια, έγιναν τρεις παρουσιάσεις:

  1. Παρουσίαση με θέμα «eFTI – Ηλεκτρονικές Πληροφορίες Εμπορευματικών Μεταφορών» από τον κ. Νικόλαο Ραχανιώτη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στα πλαίσια της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «Υποστήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια  Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ) στον Πειραιά»,
  2. Παρουσίαση με θέμα «Ασφαλής Διαχείριση Ιχνηλάτησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας με χρήση Κατανεμημένων και Ενσωματωμένων Μηχανισμών Ασφάλειας», από τον κ. Θωμά Δασακλή, Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου, στα πλαίσια της διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «ΑΡΤΕΜΙΣ»,
  3. Παρουσίαση με θέμα «Υποστηρίζοντας την Καινοτομία και Καλλιεργώντας την Επιχειρηματική Κουλτούρα» από τον κ. Συμεών Ρετάλη, Καθηγητή του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του  Πανεπιστημίου Πειραιώς, στα πλαίσια της διάχυσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς» (Επιστημονικός Υπεύθυνος Καθηγητής κ. Γ. Χονδροκούκης).

Ακολούθησαν ερωτήσεις και εποικοδομητική συζήτηση για τις προκλήσεις της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, με συντονιστή τον κ. Ν. Ραχανιώτη.

Η ημερίδα έκλεισε με ελαφρύ γεύμα που παρατέθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης