Δελτίο Τύπου- Ημερίδα με θέμα
«Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο»

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε Ημερίδα στο χώρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. Η υβριδική ημερίδα είχε θέμα «Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο» και συνδιοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά».

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Μ. Σφακιανάκης. Έπειτα, ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Καρανίκας.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Καρύδης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Τ. Μαρκαριάν, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου Π. Πολιτάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ Σ. Καφούνης, ο Γεν. Γραμματέας της ΕΣΕΕ Ν. Μπόνης, ο Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Χ. Μπλουγούρας, ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΕΣΕΕ Κ. Μουζακίτης, ο Δ. Δημητριάδης εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΕΕ Χ. Παπαδόπουλος, Ε. Αποστολάκη, Φ. Μπλιούμη, Ν. Νομικός, Κ. Δημάδης και Μ. Ψαρουδάκης.
Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που στοχεύουν στην ανάδειξη των επιχειρήσεων του Πειραιά και στην μετάβαση αυτών στην ψηφιακή πραγματικότητα. Συγκεκριμένα:
⦁ Η πλατφόρμα «Εικονική περιήγηση της αγοράς /των επιχειρήσεων του Πειραιά» που παρουσίασε ο κ. Β. Λινάρδος και
⦁ Η «Πλατφόρμα κινητής εφαρμογής για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας» με επικεφαλής τον κ. Θ. Σαρηγιώργη.
Η πλατφόρμα του έργου της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας eMall: «Πλατφόρμα κινητής εφαρμογής για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας», αποτελεί εφαρμογή για την παρουσίαση της πόλης του Πειραιά, των αξιοθέατων, του πολιτιστικού της αποθέματος και των εμπορικών επιχειρήσεων. Απευθύνεται στους επισκέπτες επιβάτες πλοίων κρουαζιέρας και τουρίστες (ξένους και Έλληνες) και στόχο έχει την ανάδειξη της πόλης σε ελκυστικό προορισμό. Σε εμπορικό επίπεδο, στόχος είναι η ενημέρωση για προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρονται από επιχειρήσεις της πόλης.
Το έργο με τίτλο «Υποστήριξη για τη δημιουργία και ανάπτυξη Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία (ΚΓΚ-ΓΟ) στον Πειραιά», είναι ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά με προϋπολογισμό 2.090.000,00 και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττικής» του «ΕΣΠΑ 2014-2020».